Κυριακή 29 Μαρτίου 2009

Eίναι ποτέ δυνατόν ζευγάρι Αξιωματικών να συνυπηρετεί στον τόπο καταγωγής του/της συζύγου και ο/η σύζυγος να είναι επικεφαλής του 4ου Γραφείου?

Είναι ηθικό? Είναι νόμιμο?
Για ψάξτε λίγο το βιο και την πολιτεία του/της συζύγου...
Μήπως είναι και ... άδολος υπερασπιστής "ντόπιων συμφερόντων"....???

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2009

Οι απόστρατοι επανέρχονται...

Τουλάχιστον εκατόν δέκα αποστράτους υποστρατήγους, ταξιάρχους και συνταγματάρχες έχει επαναφέρει η κυβέρνηση στην ενεργό υπηρεσία, σύμφωνα με στοιχεία που περιέχουν σε Ερώτησή τους προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Β. Μεϊμαράκη οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Μ. Καρχιμάκης, Π. Ευθυμίου, Β. Παπανδρέου, Α. Αθανασιάδης. Οι βουλευτές το αποδίδουν σε κομματικά κριτήρια και υποστηρίζουν ότι αυτή η τακτική "ουσιαστικά έχει οδηγήσει σε δημιουργία αριθμητικά ισοδύναμων επετηρίδων των εν ενεργεία και των Μονίμων από την Εφεδρεία ανώτατων Αξιωματικών."
Αναλυτικά η Ερώτηση:

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ
Προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας
κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη
Θέμα: «Το Πρόγραμμα Υποστήριξης «Γαλάζιων» Αποστράτων, που εφαρμόζει η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, έχει ουσιαστικά οδηγήσει σε δημιουργία αριθμητικά ισοδύναμων επετηρίδων των εν ενεργεία και των Μονίμων από την Εφεδρεία (ανακληθέντων) ανώτατων Αξιωματικών ».

Έχοντας υπόψη:
· Το κυβερνητικό σας πρόγραμμα, τις εξαγγελίες σας για αύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας, αποτελεσματικότητας και αποτρεπτικής δύναμης των Ενόπλων μας Δυνάμεων καθώς και τις δεσμεύσεις σας πως εφαρμόζοντας πλήρως τις αρχές της αξιοκρατίας και της διαφάνειας θα ανταποκριθείτε στις απαιτήσεις και τα συμφέροντα άμυνας και ασφάλειας του Ελληνικού Λαού.
· Ότι με σειρά Ερωτήσεών μας, όπως οι με αριθμ. 7076 από 31 Ιανουαρίου 2006 και 12158 από 26 Ιουνίου 2006, καταγγείλαμε πως η αναζωογόνηση με νέα υγιή κύτταρα του στρατεύματος, που υποσχόταν ο προκάτοχος σας, αφορούσε το στήσιμο βιομηχανίας επαναφοράς αποστράτων τους οποίους επανάφερε και τοποθέτησε σε νευραλγικές θέσεις, όπως στο Πολεμικό Μουσείο, στην Εφορεία Συλλόγων Βιβλιοθηκών, στη Διεύθυνση Ιστορίας κ.ο.κ, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο με μόνο μια απόφαση του με στοιχεία Φ. 415.311/14/41584 να επανέρθουν στο στράτευμα συνολικά 77 απόστρατοι - ορισμένοι της κλάσης του 1968, επειδή σύμφωνα με τον Υπουργό, κρίθηκαν απαραίτητοι για την άμυνα της χώρας.
· Ότι επί των ημερών σας, στο Πρόγραμμα Υποστήριξης «Γαλάζιων» Αποστράτων δίδεται νέα αναπτυξιακή πνοή, αφού από δύο (2) μόνο Πρακτικά του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου του Στρατού Ξηράς, με αριθμούς 68/Σ.6η της 6.3.2009 και 72/Σ.6η της 7.3.2009, διαπιστώνουμε πως έχετε επαναφέρει:
Είκοσι τέσσερεις (24) Υποστρατήγους Όπλων
Δώδεκα (12) Υποστρατήγους Σωμάτων
Τριάντα έξη (36) Ταξιάρχους Όπλων
Δεκαεπτά (17) Ταξιάρχους Σωμάτων
Δεκαπέντε (15) Συνταγματάρχες Όπλων
Έξη (6) Συνταγματάρχες Σωμάτων
· Ότι οι παραπάνω Εκατόν Δέκα (110) Υποστράτηγοι, Ταξίαρχοι και Συνταγματάρχες δεν αποτελούν το σύνολο των Μονίμων από την Εφεδρεία που έχετε επαναφέρει και υπηρετούν αλλά μόνο μέρος του.
· Ότι πλήθος Αντιστράτηγων, που δεν περιλαμβάνονται στα πρακτικά που ήδη αναφέραμε, είναι γνωστό πως έχουν ανακληθεί στην ενεργό υπηρεσία και υπηρετούν όπως ο Γενικός Διευθυντής του ΑΟΟΑ, ο Πρόεδρος του Πολεμικού Μουσείου, ο Διευθυντής της ΔΙΣ/ ΓΕΣ , ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Μετοχικού Ταμείου Στρατού, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. ΝΙΜΤΣ, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. ΟΣΜΑΕΣ κ.ά.
· Ότι χρησιμοποιείτε εν αποστρατεία Αξιωματικούς με τη μορφή της ανακλήσεως, για να καλύψετε θέσεις που δεν προβλέπονται από τους οικείους Πίνακες Οργανώσεως και κατασκευάζετε θέσεις οι οποίες δεν υπήρχαν για να βολέψουν τους περιφερόμενους και " ατακτοποίητους" ανακληθέντες.
· Ότι η τακτική σας έχει ουσιαστικά οδηγήσει σε δημιουργία αριθμητικά ισοδύναμων επετηρίδων των εν ενεργεία και των Μονίμων από την Εφεδρεία ανώτατων Αξιωματικών .

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Ποιοι Αξιωματικοί, κατά Κλάδο, έχουν ανακληθεί από τότε που αναλάβατε την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ και μέχρι σήμερα;
2. Να κατατεθούν αναλυτικοί πίνακες από 01 Απριλίου 2004 μέχρι σήμερα στους οποίους να εμφανίζονται το ονοματεπώνυμο, ο βαθμός, η Τάξη, η ημερομηνία ανάκλησης και η θέση υπηρέτησης, για κάθε έναν που έχετε ανακαλέσει.
3. Ποίες θέσεις καλύπτουν;
4. Προβλέπονται οι θέσεις που καλύπτουν από τους οικείους Πίνακες Οργανώσεως των Υπηρεσιών που υπηρετούν;
5. Είναι δυνατόν να επανέρχονται στο Στρατό Ξηράς Αξιωματικοί τάξεων ΣΣΕ 1968 και 1969 όταν ο σημερινός Αρχηγός του είναι τάξεως 1972;
6. Πότε είχε αποστρατευτεί ο κάθε Αξιωματικός και ποίος ο λόγος αποστρατείας;
7. Έχετε ανακαλέσει αξιωματικούς, οι οποίοι αποστρατεύτηκαν με δική τους παραίτηση;
8. Πόσοι Αξιωματικοί Ελαφράς Υπηρεσίας και Υπηρεσίας Γραφείου έχουν ανακληθεί και ποίος ο λόγος ανάκλησής τους;
9. Ποια η ετήσια οικονομική επιβάρυνση του Π/Υ του ΥΕΘΑ για τον κάθε ανακαλούμενο;

Οι ερωτώντες και αιτούντες Βουλευτές
Μιχάλης Καρχιμάκης
Βασίλης Οικονόμου
Αλέξανδρος Αθανασιάδης
Πέτρος Ευθυμίου
Βάσω Παπανδρέου

Κυριακή 15 Μαρτίου 2009

Τι θα γίνει όμως με τους "φωτογραφικούς διαγωνισμούς" του Στρατού, και τους υπευθυνους Στρατιωτικούς?

Aπό το σημερινό δημοσίευμα στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ και τον ΑΡ. ΠΑΥΛΙΔΗ στο Στρατό:

Τζάμπα το π.δ. 118/2007 στο αρ. 3 αναφέρει ???
"...
Δεν επιτρέπεται η αναγραφή όρων στις τεχνικές προδιαγραφές και στις διακηρύξεις που να προσδιορίζουν προϊόντα ορισμένης κατασκευής ή προέλευσης ή μεθόδους επεξεργασίας, οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα να ευνοούνται ορισμένες επιχειρήσεις ή προϊόντα...."

Σάββατο 14 Μαρτίου 2009

Για τον απαγχονισμό του φαντάρου...

ΘΕΡΜΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ

Σχετικα με τον απαγχονισμο του φανταρου, που εγινε στις 9 ΜΑΡΤΙΟΥ 2009, στο ταγμα 95 ΤΥΠΕΘ, ΣΕΙΡΑ 305, σε στρατοπεδο της Ροδου.
Παρακαλειται οποιος γνωριζει και την παραμικρη λεπτομερεια ή αναφορα για το γεγονος να επικοινωνησει στο e-mail: rodosstrato@yahoo.gr με σεβασμο στις δυσκολες στιγμες της οικογενειας.
ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ και η παραμικρη λεπτομερεια εχει σημασια

ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2009

Ο πρόεδρος του ΣΕΠ για τις "φωτογραφικές" προμήθειες

Ο πρόεδρος Συνδέσμου Ελλήνων Προμηθευτών, Παναγιώτης Στραβόλαιμος, σχολιάζοντας στο ΣΚΑΪ τις φωτογραφικές προκηρύξεις για την προμήθεια ιατροφαρμακευτικών προϊόντων, τόνισε ότι σαφώς δεν είναι σύννομες, αλλά ξεκαθάρισε ότι η καταπολέμηση της διαφθοράς δεν είναι αρμοδιότητα του ΣΕΠ, τονίζοντας ότι υπάρχει ηθικός κώδικας. Υπενθυμίζεται ότι ο ΣΚΑΪ έχει αποκαλύψει επτά προκηρύξεις φωτογραφικών διαγωνισμών για την προμήθεια ιατρο-φαρμακευτικών προϊόντων από τα νοσοκομεία της χώρας. Ο κ. Στραβόλαιμος είπε ότι τα υπουργεία Οικονομίας και Υγείας πρότειναν στους προμηθευτές να εξοφληθεί το ποσό του 1,8 δισ. ευρώ που αντιστοιχεί με προμήθειες ιατροφαρμακευτικών προϊόντων των ετών 2005, 2006 και το μισό του 2007, με ομολογιακό δάνειο που θα συνάψουν με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.
Η τοποθέτηση αυτή σημαίνει ότι οι δαπάνες για προμήθειες των νοσοκομείων - μόνο για του 18 μήνες ώς το τέλος του 2008 -προσεγγίζουν τα τριάμισι δισ. ευρώ. Σχετικά με τους διαγωνισμούς για τις προμήθειες των νοσοκομείων, είπε ότι κάθε φορά που γίνονται μεταρρυθμίσεις στο ΕΣΥ, οι διαγωνισμοί "παγώνουν" και τα νοσοκομεία αναγκάζονται να δουλεύουν με προτάσεις. Επίσης, κατήγγειλε ότι οι περισσότεροι προμηθευτές δουλεύουν με παλαιές συμβάσεις και γνωστοποίησε ότι ο ΣΕΠ θα αποφασίσει τις περαιτέρω κινήσεις του στη γενική συνέλευση που θα γίνει τη Δευτέρα.


Στις Στρατιωτικές Μονάδες και τους Σχηματισμούς του Ελληνικού Στρατού, τι συμβαίνει;
Τηρούνται τα προβλεπόμενα ή ο κάθε "δήθεν άσχετος..." Διευθυντής του εκάστοτε 4ου Ε.Γ. "κάνει παιχνίδι" "φωτογραφίζοντας" τους "κολλητούς" του ????

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2009

Από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα, Πόσοι Διαγωνισμοί Προμήθειας πραγματοποιήθηκαν???

Πόσοι απο αυτούς δημοσιέυτηκαν στο ΦΕΚ ή στην Εφημερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων?
Οι "υπόλοιποι" γιατί δεν δημοσιεύτηκαν??
Ποιος λόγους "υπηρέτησε" η "μη δημοσιοποίησή" τους???

Διαγωνισμούς Προμήθειας Υλικών, οι Στρατιωτικές Μονάδες και οι Σχηματισμοί πραγματοποιούν πολλούς...πάρα πολλούς...

Γιατί δεν τηρούν τους Κανόνες Δημοσιότητας και την ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ στο ΦΕΚ ή την Εφημερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων?
Ποια απάντηση έχουν (αν έχουν) οι υπεύθυνοι Αξιωματικοί για την διενέργεια των διαγωνισμών?

Γιατί δεν εφαρμόζεται ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ "ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ" στους Διευθυντές του 4ου Ε.Γ. όλων των Σχηματισμών και Μονάδων?

Το αυτό να ισχύσει και για τα μέλη των Επιτροπών Αξιολόγησης και Παραλαβής Υλικών του Ελληνικού Στρατού.
Συμφωνούμε?

Τι λέει η "νέα" ηγεσία των Ε.Δ.?

Υπάρχει απάντηση στο δημοσίευμα του ΠΑΡΟΝτος?